Kastration & sterilisation

Procedure for kastration og sterilisation på både hund og kat:

Kastration er fjernelse af testisklerne ved operation, hos henholdsvis hanhunden og hankatten. 

Sterilisation er fjernelse af æggestokke og livmoderen ved operation, hos henholdsvis hunhunden og hunkatten.

Kastrationen og sterilisation foregår ved at hunden/katten bliver afleveret fastet om morgenen og bliver derefter lagt i narkose. Under hele operationen får hunden/katten ilt via en tube i halsen og der holdes øje med blandt andet blodtrykket for at sikre hunden/katten har det godt hele tiden.

Ved kastration fjernes testiklerne og hos hunden bliver der lagt et par sting som skal fjernes efter 10 dage. Kattene får ingen sting da snittet er så lille at det gror fint sammen af sig selv.

Ved sterilisation fjernes æggestokke og livmoderen gennem et snit i maven. Hunden/katten bliver syet med et par sting som skal fjernes efter 10 dage.

Hunden/katten ligger på varmepude under hele operationen og under hele opvågningen og har samtidig et tæppe over sig. Hunden/katten er klar til at komme hjem om eftermiddagen. 

 

Billedet nedenfor, viser tre katte som var inde til sterilisation. Det er en god idé at få steriliseret eller kastreret din kat. Der findes alt for mange katte i Danmark, og mange ender på den baggrund med at blive aflivet. Hvis du ejer katten, ejer du også killingerne.