Kastration & sterilisation

Procedure for kastration og sterilisation på både hund og kat:

Kastrationen og sterilisation foregår ved at hunden/katten bliver afleveret fastet om morgenen og bliver derefter lagt i narkose. Under hele operationen får hunden/katten ilt via en tube i halsen og der holdes øje med blandt andet iltmætning og hjertefrekvens for at sikre hunden/katten har det godt hele tiden.

Kastration indebærer fjernelse af testiklerne ved operation, hos henholdsvis hanhunden og hankatten. Ved kastration fjernes testiklerne og hos hunden bliver der lagt et par sting som skal fjernes efter 10 dage. Kattene får ingen sting da snittet er så lille at det gror fint sammen af sig selv.

Sterilisation er fjernelse af æggestokke og livmoderen ved operation, hos henholdsvis hunhunden og hunkatten. Ved sterilisation fjernes æggestokke og livmoderen gennem et snit i maven. Hunden/katten bliver syet med sting som skal fjernes efter 10-12 dage.

Hunden/katten ligger på varmepude under hele operationen og opvågningen, og har samtidig et tæppe over sig. Hunden/katten er klar til at komme hjem om eftermiddagen. 

Anbefalinger:

Hvis man ønsker at få sit dyr neutraliseret anbefaler vi, at man venter med at få sit dyr neutraliseret, til det er kommet i puberteten. For tidlig neutralisering kan give udviklingsmæssige og adfærdsmæssige problemer hos dyret. For hanhunde anbefales det at vente til de er ca 1 år, og for tæver vil det være ca midt mellem første og anden løbetid. 

For mere information om fordele og ulemper ved neutralisering af hunde og katte, kan der læses mere på følgende link; 

https://www.ddd.dk/sektioner/familiedyr/nyheder/Documents/Neutralisation%20af%20hund%20og%20kat%20-%20folder%202018.pdf

 

Billedet nedenfor, viser tre katte som var inde til sterilisation. Der findes alt for mange katte i Danmark, og mange ender på den baggrund med at blive aflivet. Derfor er det en god idé at få steriliseret eller kastreret din kat, hvis ikke du ønsker at tage ansvar for flere dyr. Hvis du ejer katten, ejer du også killingerne!