Tandrens

Hvis du oplever en ildelugtende lugt fra din hunds mund, så kan det være et tegn på at din hund har brug for en tandrens. Der kan dannes tandsten som sidder udenpå tænderne som en hård gul overflade. Ved for mange tandsten kan hunden blandt andet få tandskødsbetændelse og tænderne kan blive meget dårlige og løsne sig (paradontose). Desuden kan bakterierne fra tandskødbetændelsen vandre ned og sætte sig på hjerteklapperne og derved svække hunden. Derfor er vi meget opmærksomme på tænderne og hvor vigtigt en tandrens kan være.

En tandrens foretages i narkose hvor hunden ikke mærker noget ubehag. Tandsten fjernes og tænderne pudses bagefter. Ved tvivl om en tands sundhed bruger vi tandrøntgen, som kan afgøre om en tand skal trækkes ud eller blive.

Hunden afleveres om morgenen og kommer hjem samme eftermiddag. Ved tandkødsbetændelse skal man muligvis have antibiotika med hjem, men ellers skal man ikke efterfølgende gøre andet selv. 

Ovenstående viser en almindelig tandrens. Dyrlægen bærer maske og handsker, da bakteriene fra hundens mund ikke skal smitte videre.