Tlf. 97 32 20 22

Aktuelt

Laserbehandling

Hvem kan laser behandles?

Alle kan laserbehandles. Vi laserbehandler både hund og kat, men der er ingen begrænsninger for dyrearten.

Hvordan virker det?

I bund og grund så sørger laseren for at der kommer et øget antal reparerende celler til der hvor skaden er opstået. Blodgennemstrømningen omkring skaden øges ved at blodkarrene udvider sig og derved vil opheling af fx sår ske meget hurtigere end hvis det fik lov til at hele af sig selv. Fordelen ved en hurtig opheling kan være at man mindsker risikoen for infektion betydeligt.

Hvad kan man bl.a. bruge den til?

  • Sår: både nyopståede sår og operationssår.

  • Gigt: smerterne i forbindelse med gigt kan afhjælpes ved brug af laseren.

  • Ørebetændelse

  • Smerter: både kroniske og akutte smerter.

  • Muskelskader eller ømheder

  • Slikkegranulomer

  • Seneskader

Hvad er fordelen?

Fordelene ved laseren er at vi ofte undgår brug af medicin. Der er ingen bivirkninger ved brug af laseren hvilket gør den meget anvendelig ved alle slags behandlinger især hos meget unge eller gamle dyr. Ved brugen af laser formindsker man også dannelsen af arvæv.

Er det farligt?

Nej. Både dyrlæge, klient og dyr får beskyttelsesbriller på, da laserstrålen potentielt kan skade øjnene. Vi har beskyttelsesbriller i alle størrelser.

Hvor lang tid tager det?

Selve laserbehandlingen varer fra 2 min til 15 min alt efter hvad der skal behandles. Dyret behøver ikke være bedøvet under behandlingen, tværtimod nyder de fleste det, da laseren udsender en behagelig varme samtidig med at behandlingsstedet ofte bliver masseret.

Hvor mange behandlinger?

Antallet af laserbehandlinger afhænger af årsagen til behandlingen. Sårbehandling kan fx kræve 8 behandlinger med cirka to dages mellemrum. En ørebetændelse kan fx kun kræve 5 behandlinger. Det hele afhænger selvfølgelig af hvor godt dyret reagerer på behandlingen samt størrelse og udformning af skaden.

Egne erfaringer?

Vi har benyttet os af laseren ved heste som har fået overben i forbindelse med et spark på folden. Desuden har vi brugt laseren til et stort sår på en hest som gik hele vejen ind til knoglen. Netop dette sår er helet rigtig flot op og hesten er stadig haltfri.

Vi har brugt laseren hos en hund med kronisk ørebetændelse, ørebetændelsen er nu helt væk og hunden er ikke generet mere. Vi har også brugt laseren på et stort sår på en hund, læs mere om Mollys behandling her.

 

For yderligere info: ring til os og hør om laserbehandling er noget der kunne have interesse netop for jer.